Introductieweek HAN

han3Voor de Introductieweek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen heb ik (i.o.v. DMS Audiovisueel) het geluid verzorgt. Een belangrijk gegeven was dat er vorige jaren nogal wat problemen waren met geluidsoverlast bij omwonenden. Reden voor de HAN om het dit jaar anders aan te pakken.

Al in een vroeg stadium was ik betrokken bij dit evenement, daardoor was het ook mogelijk nog te overleggen over de plaatsing van het podium. Door een andere plaatsing van het podium werd al een groot deel van eventuele overlast voorkomen. Als geluid-systeem is gekozen voor het line array Spektrix van Adamson. Met dit systeem is van te voren al goed te bepalen hoe je de speakers moet plaatsen om het geluid op de dansvloer te concentreren en niet verder weg te 'stralen' dan noodzakelijk.

Artiesten die optredens verzorgde waren Don Diablo, Sydney Samson, DJ Cor, de Sjonnies en de Heineken Studenten Band. Ondanks een lekker stevig geluid op de dansvloer zijn er geen klachten uit de buurt gekomen.

Gebruikte apparatuur: Yamaha 01v/96 met daarachter een XL42 als EQ, 12x Adamson Spektrix Top, 6x Adamson Spektrix Bas, D&B max monitoren.