Waves MultiRack SoundGrid

wavesOm overal gebruik te kunnen maken van dezelfde ‘tools’ heb ik geïnvesteerd in een Multirack Soundgrid systeem. Met dit systeem is het mogelijk in een live situatie low latency audio-pluggins te draaien. Ik kan dit thuis al voorbereiden of een preset van een vorige keer inladen. Ook een combinatie van verschillende presets of automatiseren door middel van snapshots is mogelijk.

Een andere handige functie is de ‘Dan Dugan Automixer’. Deze mixer is een handige hulp bij het mixen van debatten en forum discussies. De automixer schakelt onhoorbaar snel tussen de verschillende microfoons. Microfoons staan niet onnodig aan waardoor het geluid veel directer wordt. Dit hoor je duidelijk terug in de kwaliteit van het zaalgeluid maar nog beter op opnames en live-streams.

Om alles bedrijfszeker te houden maak ik gebruik van een Waves-server. De audioprocessing vindt plaats op de server en mijn laptop dient als controller van de server. Als mijn laptop uitvalt, gaat de audio dus gewoon door. Op verzoek is deze server ook redundant uit te voeren.

De Waves-server is zo compact mogelijk gehouden. Inclusief laptop, ethernet-switch en madi-convertor past alles in een case die mee kan (en mag) bij de handbagage in het vliegtuig.

Naast 'Madi-mixers’ werk ik ook regelmatig op mixers die geen Madi ondersteunen. Om op deze mixers ook gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Soundgrid heb ik een Roland S-Madi (REAC naar Madi) en Klark Teknik DN-9650 (Midas AES50 naar Madi).

Een greep uit producties waaraan ik meewerkte de afgelopen tijd...

TWA

Servicen, upgraden en inregelen van de bestaande geluidsset in Gerrie's Inn en de Karatbar in Westendorf, de Sponsorringen, de Thuiswinkel Awards, diverse nationale en internationale (Dublin, Berlijn, Sint Petersburg) congressen voor ministeries en farmaceuten.

Apparatuur verschilde van de aanwezige apparatuur van het hotel tot geavanceerde beam steering systemen (Focus Modular van Fohhn).

Bron foto: www.thuiswinkelawards.nl

Een greep uit producties waaraan ik meewerkte de afgelopen tijd...

H2-webIntroductie van de nieuwe Kawasaki Ninja op de EICMA in Milaan, diverse internationale (Wenen, Berlijn) en nationale congressen met alle bijbehorende openingshows en VIP-sprekers, en diverse andere producties.

Een greep uit producties waaraan ik meewerkte de afgelopen tijd...

LicksBrainsHockeyNSS 2014 (persconferenties), WK Hockey (Sublime FM podium), diverse optredens met de Boston Tea Party, Thuis Winkel Awards, Indiëherdenking, diverse internationale (Barcelona, Madrid, Berlijn) en nationale congressen met alle bijbehorende openingshows en VIP-sprekers, en vele andere producties.

Bron foto: youtube.com